Hemelektronik

Tips, fakta och vägledning om hemelektronik

Billig hemelektronik - fakta och tips

Olika butiker är specialiserade på olika elektronikprodukter. Den som vill fynda billigt måste därför känna till butikernas prissättning på hemelektronik.

De flesta är överens om att billig hemelektronik företrädesvis kan köpas på nätet. Detta bekräftas bl.a. genom en snabbkontroll hos prisjämförande sajter som Pricerunner och Kelkoo. Men nätet vimlar av undantag.

Stora variationer mellan butiker

Som kund kan det vara bra att tänka på att priserna på hemelektronik varierar stort mellan olika butiker. Mediamarkt är känd för sina specialerbjudanden på vitvaror, men de har istället höga priser på elektronikkomponenter. Siba och Onoff är billiga vad gäller Hifi respektive mobiltelefoni, men betydligt dyrare på vitvarufronten. Det gäller alltså att känna till vika trender som gäller i olika butiker för att kunna avgöra var det bäst lönar sig att köpa billig hemelektronik.

Billig hemelektronik på begagnatsajter

Det i särklass enklaste sättet att komma över billig hemelektronik är att köpa den begagnad. Blocket och Tradera dominerar begagnatmarknaden för hemelektronik. Att köpa ett hemmabiosystem med något år på nacken är sällan en risk – hemmabiosystem och stereoanläggningar får inte sämre ljud på något år, såvida de inte utsätts för misshandel.

Reklamlänkar