Hemelektronik

Tips, fakta och vägledning om hemelektronik

Köksmaskiner - fakta och tips

Köksmaskiner och hushållsapparater finns att köpa hos de största elektronikkedjorna. Störst är utbudet på Mediamarkt.

Begreppet köksmaskiner – som ibland används synonymt med hushållsapparater – omfattar alla typer av portabla maskiner som finns i ett kök. Spisar, ugnar och kylskåp brukar däremot kallas för vitvaror. Matberedare, våffeljärn, kaffebryggare vattenkokare, elvispar och brödrostar utgör exempel på köksmaskiner. Köksmaskiner av det lite ovanligare slaget är bakmaskiner, juicepressar, potatissklare, riskokare och glassmaskiner. Den i särklass vanligaste typen av köksmaskin är den multifunktionella matberedaren.

Köksmaskiner – märken och tillverkare

Kända elektronikkedjor som Elgiganten, OnOff och Siba har ett stort utbud av köksmaskiner och hushållsapparater till överkomliga priser. Störst är emellertid utbudet på Mediamarkt – för den som vill handla produkter i fysiska butiker. I övrigt efterfrågar svenska konsumenter följande märken:

  • Kenwood köksmaskiner – trots att Kenwood i första hand tillverkar högtalare och stereoanläggningar finns ett fåtal köksmaskiner i produktsortimentet.
  • OBH-Nordica köksmaskiner – lågprismärket från Sverige som på kort tid etablerat sig och blivit en storsäljare av espressobryggare, vattenkokare, stavmixtrar och elvispar.
  • Bosch köksmaskiner – känd tysk kvalittstillverkare av mixtrar och elvispar. Bosch högkvalitetiva köksassistent har genom åren fått mycket beröm i konsumenttidningar och på forum.
  • Electrolux köksmaskiner – trots att märket är mest etablerat på marknaden för vitvaror, finns även ett fåtal köksmaskiner i sortimentet – inte minst köksassistenter.

Du som köper köksmaskiner från de kända elektronikkedjornasnätbutiker kan räkna med att åtminstone en del av maskinerna säljs till lägre priser än i kedjornas fysiska butiker. Du som enbart beställer enstaka maskiner förlorar dock mellanskillnaden i form av fraktkostnader.

Reklamlänkar