Hemelektronik

Tips, fakta och vägledning om hemelektronik

Mediamarkt - fakta och tips

Mediamarkt är känt för sina förmånliga kampanjerbjudanden. Butikskedjan – som för övrigt är Tysklands största elektronikkedja – har på några år även blivit marknadsledade i Sverige.

Mediamarkt är Tysklands största butikskedja med fokus på hemelektronik, datorer och vitvaror. Företaget finns etablerat i Serige sedan 2006. Mediamarkt har idag butiker i bl.a. Uppsala, Lund, Malmö, Stockholm, Västerås, Umeå och Göteborg. Kännetecknande för Mediamarkt är det stora utbudet av elektronikprodukter – utbudet är betydligt större än hos konkurrenterna Siba, OnOff och Elgiganten. Många produkter finns inte ens hos övriga konurrenter, t.ex. halvautomatiska tvättmaskiner som fortfarande är vanliga på kontinenten.

Mediamarkt och priser

Mediamarkt har en stundom mycket förmånlig prissättning i sina kampanjer. Företagets främsta marknadsföringsfilosofi förefaller vara att locka människor till impulsköp. Mediamarkt har därför ingen webbutik, vilket omöjliggör prisjämförelser mellan konkurrenterna. Genom att locka köpare till butikerna med förmånliga kampanjerbjudanden – som ofta är slutsålda när kunderna väl besöker butiken – satsar man på att kunderna isället köper något annat. Mediamarkt har t.ex. inte lika förmånliga priser på elektronikkomponenter och datortillbehör. Men när kunden väl är i butiken finns ingen möjlighet till jämförelser med konkurrenterna, vilket ofta resulterar i köp.

Var en prismedveten kund

Du som lockas av ett förmånligt kampanjerbjudande hos Mediamarkt bör i förväg ställa in dig på att enbart köpa den vara som du tänkt köpa från början – detta förutsatt att du inte vill slösa pengar på en eventuellt dyrare produkt, som andra butiker kan erbjuda till mera förmånliga priser.

Reklamlänkar