Hemelektronik

Tips, fakta och vägledning om hemelektronik

Elgiganten - fakta och tips

Elgiganten är ett av Nordens ledande företag inom hemelektronik. Elegiganten säljer sina produkter online och i fysiska butiker – givetvis till olika priser.

Elgiganten är – vid sidan av Siba, OnOff och Mediamarkt – Sveriges ledande butikskedja med inriktning mot hemelektronik. Butikskedjan ingår i den norska kedjan Elkjöp, som i sin tur styrs av brittiska DSG International. Elgiganten har butiker i Sverige, Finland, Norge samt på Åland och Island. Elgiganten har extra stora varuhus i Malmö, Stockholm, Göteborg och Uppsala – huvudlagret ligger däremot i Jönköping.

Elgiganten – hemelektronik online

Elgiganten online erbjuder en utbyggd webbutik, förutom Elgigantens fysiska varuhus med generösa öppettider. Elgigantens nätbutik poppar ofta upp på första plats i de prisjämförande sajternas listor, vilket innebär att Elgiganten faktiskt har bra priser på somliga produkter, inte minst bärbara datorer.

Stora skillnader mellan butikspriser och internetpriser

Skillnaden mellan Elgigantens nätpriser och butikspriser kan variera starkt. Därför lönar det sig alltid att beställa över internet. Ibland händer det att prissättningen på hemsidan – även gällande butikspriserna – blir felaktig, vilket leder till att varorna kostar mer i de fysiska butikerna än vad som anges på nätet. I så fall brukar det gå att förklara situationen för butikspersonalen som, till synes utan större diskussioner, reducerar priset till din fördel.

Reklamlänkar