Hemelektronik

Tips, fakta och vägledning om hemelektronik

Elektronikprodukter - fakta och tips

Elektronikprodukter omfattar ursprungligen alla maskiner som drivs med el. I folkmun menar man dock komponenter och tillbehör till större elapparater.

Med elektronikprodukter avses allt som oftast tillbehör till större elapparater. Begreppet inrymmer bl.a. adaptrar, strömbrytare, kablar, GPS-system samt tillbehör till TV, hifi och vitvaror – däribland hörlurar och batteriladdare. Belysning ingår traditionellt inte i begreppet – åtminstone väljer många etablerade nätbutiker att särskilja elektronikprodukter från belysning.

Var köpa elektronikprodukter?

De flesta stora elektronikvaruhus – däribland Siba, Mediamarkt, OnOff och NetOnNet säljer elektronikprodukter och tillbehör till hushålls- och kontorsmaskiner. Priserna varierar starkt mellan olika butiker. Och det är just på små elektronikprodukter som butikerna tjänar mest. Vem har inte köpt en billig skrivare på Mediamarkt, för att sedan konstatera att skrivarkabeln kostade 50 kr mer än hos konkurrenterna?

Elektronikprodukter och kampanjer

Den som letar efter kampanjer på elektronikprodukter gör klokt i att undersöka den direktreklam som kommer med posten. Det är nämligen sällan de stora nätbutikerna annonserar sina kampanjer på nätet. Själva kampanjpriserna kan du i regel först bekanta mig i butikerna. Kom i god tid – i samband med öppningserbjudanden och utförsäljningar uppstår i regel köbildning utanför entrédörrarna.

Reklamlänkar