Hemelektronik

Tips, fakta och vägledning om hemelektronik

Hemelektronik butiker - fakta och tips

Vi svenskar köper i regel elektronikprodukter – däribland hemelektronik – via kända nätbutiker. De prisjämförande sidorna har emellertid öppnat upp marknaden även för udda återförsäljare.

Svenskar är duktiga på att köpa hemelektronik på nätet, särskilt ungdomar som vuxit upp med prisjämförande sajter som Pricerunner och Kelkoo. Den ledande butikskedjan som säljer hemelektronik på nätet är fortfarande NetOnNet – tätt följd av de traditionella stormarknadernas nätbutiker.

Hemelektronik – butiker i utlandet

Den som är beredd att köpa hemelektronik från utlandet kan förslagsvis köpa elektronikprodukter via sajten Amazon.com. Priserna är låga – liksom fraktkostnaderna – särskilt om man köper via Amazons brittiska eller tyska webbsida. På så sätt slipper man avgifter för tull, eftersom köpet sker inom EU. Samma sak gäller om du köper hemelektronik via Europas största hemelektronikbutik – Pixmania (som utöver försäljning av elektronikprodukter även erbjuder prisjämförelser).

Övriga butiker med hemelektronik

Övriga butiker som säljer hemelektronik på nätet är bl.a. Siba, Elgiganten, OnOff, Sonys nätbutik och Expert. Dock inte Mediamarkt. Tänk dock på att de flesta stora elektronikkedjor har särskilda internetpriser på sina produkter. Tänk också på att somliga återförsäljare har specialiserat sig på vissa områden. Expert är t.ex. expert på kameror, medan Elgiganten har ett brett utbud av vitvaror.

Reklamlänkar