Hemelektronik

Tips, fakta och vägledning om hemelektronik

Siba - fakta och tips

Siba är en av de ledande detaljhandelskedjorna inom datorer, hemelektronik och vitvaror. Numera har Siba butiker runt om i Sverige, Norge och Danmark.

Detaljhandelskedjan Siba har anor sedan 1951, då den första elektronikbutiken grundades i Göteborg. På 1950-talet sålde butiken i första hand radio- och TV-apparater. Företaget hade fram till 1990-talet bara ett fåtal butiker i västra Sverige, däribland Siba Backaplan i Göteborg. I slutet av 1990-talet inledde företaget sin en expansionsvåg och etablerade sig i Stockholm – här finns Siba bl.a. på Kungens Kurva och i Nacka.

Siba – hemelektronik, TV och vitvaror

Idag har Siba butiker i Sverige, Norge och Danmark. Företaget säljer alltifrån datorer, till mobiltelefoner och vitvaror (däribland kylskåp och tvättmaskiner). Priserna på hemelektronik och vitvaror är inte särskilt låga – och utbudet av t.ex. vitvaror är i regel sämre än på Mediamarkt och Elgiganten. Däremot har Siba ofta kampanjer som går ut på att den som köper en vara till priser från ca 4000 kr och uppåt får en cykel på köpet. Likaså är Siba tämligen billiga vad gäller TV. På 1990-talet lanserade företaget den s.k. Sverige-TV:n – en billig, 20-tums TV för under 2000 kr. Idag finns flera billiga TV-apparater i Sibas produktsortiment, inte minst av märket Lmited Label Latona.

Siba Mastercard

Siba erbjuder idag banktjänster i form av ett kreditkort av typen Mastercard. Med kreditkortet kan du handla i alla butiker. I takt med att du handlar på Siba samlar du bonuspoäng och får rabatt på kommande köp. Sibakortet erbjuder 60-dagars fri kredit. Du som är intresserad av Sibakortet bör vända dig till Siba kundtjänst, eller fylla i en ansökan direkt på nätet.

Reklamlänkar